Норвежката полиция арестува още двама руски граждани по подозрение, че са

...
Норвежката полиция арестува още двама руски граждани по подозрение, че са
Коментари Харесай

Задържаха двама руски граждани край военна база в Северна Норвегия

Норвежката полиция арестува още двама съветски граждани по съмнение, че са създали фотоси на военно оборудване в северната част на страната, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Прокурор Щефен Равнасен съобщи пред норвежката социална телевизия, че съветските жители, мъж и жена на към 30 години, са били арестувани в събота покрай Берквик, където се намират военна база и казарми на норвежките въоръжени сили.

По думите на прокурора, двойката била в автомобил с съветски номера. Мъжът и дамата са обвинени в нелегално снимане на обект, чието правене на снимки е неразрешено. Случаят е отправен до норвежката организация за вътрешна сигурност, която се занимава с сходни случаи, включващи руснаци, за които се твърди, че вършат противозаконни фотоси или полети с дронове.

През последните седмици в Норвегия бяха арестувани редица съветски жители, в това число трима мъже и една жена, които били видяни да снимат обекти, неразрешени за правене на снимки, в централната част на страната. По-късно четиримата бяха освободени.

Мартин Бернсен, чиновник на Агенцията за вътрешна сигурност, съобщи, че нейната задача е " да проверява шпионаж и да наложи спазването на разпоредбите за наказания против Русия ".

Европейските страни ускориха ограниченията за сигурност към основна енергийна и обвързвана с интернет инфраструктура след подводните детонации предишния месец, довели до пробиви на два тръбопровода в Балтийско море, през които се доставяше съветски газ до Германия. Повредените тръбопроводи край Швеция и Дания изхвърлиха в атмосферата големи количества метан, който е газ със мощен парников резултат.

Посланикът на Русия в Осло Теймураз Рамишвили съобщи в изявление за публичната телевизия, че възбраната съветски жители да употребяват дронове в Норвегия е дискриминация, съобщи ТАСС.

" Властите не може да употребяват тези правила, с цел да подозират всички руснаци в шпионаж. Това е нервност ", сподели Рамишвили.

Според него арестуваните напоследък в Норвегия руснаци са елементарни туристи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР